Saffranssnäckor

Goda saffransbullar med härlig fyllning av mandelmassa och saffran.

Du behöver

Bulldeg

  • 50 g jäst
  • 175 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl socker
  • 0,5 g saffran (1 pkt)
  • 1 tsk salt
  • 1,5 l vetemjöl
  • 1 ägg

Fyllning

  • 150g mandelmassa
  • 100g smör, rumsvarmt
  • 0,5g (1 pkt) saffran

Gör så här:

Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader.

Smula i jästen i en bunke. Lös saffranen i 2 matskedar hett vatten.

Lös jästen i mjölkblandningen, tillsätt saffransblandningen. Rör ner salt, socker och mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg, ungefär 10 minuter med matberedare. Låt degen jäsa till dubbel storlek, cirka 30 minuter.

Fyllningen: Blanda saffran med 2 msk hett vatten och låt den stå några minuter.Riv mandelmassan grovt på rivjärn.Blanda mandelmassa och saffran. Rör ner det mjuka smöret och rör tills du har en jämn fyllning.


Dela degen i två bitar och kavla ut till rektanglar, cirka 30X40 cm.

Bred ut fyllningen jämnt över ytan, vispa upp ägger och pensla kanten innan du rullar ihop degen till en rulle, från långsidan.

Skär nu centimetertjocka skivor av rullen och lägg i bullformar. Pensla med uppvispat ägg.

Låt nu bullarna jäsa till dubbel storlek, cirka 60 minuter.

Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i cirka 12 minuter. Låt svalna på galler med handduk över.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Agneta
9 december 2012

Jag tycker det är gott och fint att pudra lite florsocker på.

Kommentar av Viktoria
9 december 2012

Ett tips på vad man skulle kunna ha på bullarna - ungefär som vanliga kanelbullar med pärlsocker - är finhackad mandel/hasselnöt! :)


Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Kycklingrecept

Dragon & bacon

Baconlindad kycklingfilé med ugnsbakad rotfrukter... prova ett recept som är lätt att lyckas med och smakar fantastiskt!

kycklingrecept.nu

Småkakor

Frön som sätter smak

Solrosfrön ger nötig smak åt både bröd och småkakor! Russinkakorna är ett gott exempel.

bakakaka.se


Frukostbullar

Fruktbullar

Härligt nygräddade bullar med frukt och frön smakar fantastiskt till fikat. Baka en plåt goda fruktbullar

redan i dag!

Kanelbullar i all ära, men ibland kan det bli väl mycket sött... Baka en omgång brödbullar som omväxling!

Nybakat vill vi gärna ha på morgonkvisten - visst vaknar man glad av doften från bröd som gräddas! Men goda brödbullar passar utmärkt även som fikabröd. Fruktbullar

med torkad frukt passar utmärkt med smör och en god ost. Eller serverade med favoritmarmeladen!

Fram med bagarmössan och jäs bullarna ordentligt så är du snart fikabordets hjälte!

 frukostbullar.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...