Russinkakor med nejlika

Goda mördegskakor med julsmak. Passar utmärkt till glöggen och som omväxling till pepparkakor!

Du behöver

  • 150 g margarin eller smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl russin
  • 1 krm malen nejlika
  • 1 krd malen kardemumma
  • 1 tsk bakpulver
  • (ägg till pensling)

Gör så här:

Ta fram smörets så det hinner bli rumsvarmt.

Blanda torrvarorna i en bunke. Rör det rumsvarma smöret med sockret så det blir slätt och pösigt. Rör ner torrvarorna.

Rulla degen till en jämn rulle, 3-4 cm tjock. Skär rullen i skivor som är cirka 1 cm tjocka.

Lägg kakorna glest på en smord plåt eller bakplåtspapper. Om du vill kan du pensla kakorna med uppvispat ägg.

Grädda i 175 grader i 8-10 minuter. Låt kakorna svalna på plåten. Vill du vara säker på tiden så provgrädda först några kakor för att hitta rätt.

Förvara kakorna i en plåtburk i rumstemperatur så håller de länge. Eller frys dem väl inpackade.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Plommontider

Plommon till godaste kakorna och sylt!

Mjuk plommonkaka är ett fint sätt att ta vara på höstens plommon. Prova ett nytt recept och gör en riktig höstfika!

Plommonen är mogna och vi vill såklart ta vara på all den goda frukten. Några burkar god plommonsylt är perfekt att ta fram till vinterns desserter eller kakbak. Vill du variera så smaksätt sylten och koka plommonsylt med kardemumma. Riktigt gott till vaniljglass!
Eller baka en mjuk plommonkaka av lite av all frukten. Ett nytt, gott och lättbakat recept som passar både till efterrätt och som lyxig fika. God höstkaka som passar med glass eller vaniljsås!

 kokasylt.se

Kycklingrecept

Dragon & bacon

Baconlindad kycklingfilé med ugnsbakad rotfrukter... prova ett recept som är lätt att lyckas med och smakar fantastiskt!

kycklingrecept.nu

Glutenfritt

Glutenfria småkakor som alla gillar!

Allt fler väljer bort gluten och vi bakar såklart glutenfria kolakakor!

glutenfriarecept.se


Sylt och chutney av rabarber

Fånga rabarbersmaken i flykten

Spara gärna en bit av försommaren - före den stora syltruschen i slutet av sommaren kan vi koka in rabarbersylt.

Med sin syrliga smak bryts rabarbern fint med sötma. Detta gör rabarberchutney till ett uppskattat tillbehör att plocka fram i vinter. Nu före den stora syltruschen senare i sommar kan vi ta oss tid att koka sylt på rabarbern - och av kryddor som kanel och vanilj lyfter smaken ytterligare! Den klassiska efterrätten kompott går också den att frysa in, men kanske vill vi helst äta genast med lite kall vispgrädde.

 kokasylt.se


Cheesecake

Fryst kärlek! En kylig kaka som värmer inombords… Cheesecake regerar!

Cannelloni

Färsk pasta, fylld med gräddig lax och ost! En gjuten helgrätt som passar hela veckan…
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...